Referenser - Igor Ardoris

 

"Att leda och vägleda som handledare var temat på vår utbildningsdag för handledare i Verksamhetsområdet Kvinnosjukvård Region Skåne. Igor drog till sig oss från första stunden genom att först lyssna in vad åhörarna ville få ut av dagen och senare anpassa och leverera verktyg och förhållningssätt för anpassning i olika handledningssituationer. Hans närvarande och personcentrerat förhållningssätt uppskattades enormt. Igor har en otrolig skicklighet att förklara och fick oss att förstår orsakan och verkan vid handledning på ett begripligt sätt. Ett tänkvärt exempel som Igor förklarade var att för att nå målet är det viktigt att betrakta och reflektera hur processen till att uppnå målet ser ut. Utvärderingarna från åhörarna visar att dagen hade varit mycket inspirerande, positivt och givande. Alla ville ha mer av Igor. Vi vill framföra vår varmaste tack för att vi fick denna heldag med dig Igor och välkomnar dig tillbaka"
Handledarna vid Verksamhetsområdet Kvinnosjukvård Region Skåne
 
"Jag läste om Igor från en känd fighter som han har jobbat med och detta gjorde mig intresserad. Jag har jobbat med mycket inom mental rådgivning tidigare, men aldrig på samma sätt som med Igor. Han är en person som för att förstå sin kund provar på dennes område så att han själv kan förstå de mentala svårigheterna. Vi hade en kort teoretisk genomgång, och eftersom han visste att jag var en praktisk person så provade vi också praktiskt vilket hjälpte mig att förstå sammanhanget. Vi gjorde en del övningar i min boxning och jobbade bort de flesta farhågor som kan uppstå. Det känns otroligt spännande att ge mig in i detta nu och det kommer höja min boxning ännu en nivå."
Kennedy Katende, Proffsboxare, OS 2008/2016, 1 SM Guld 2016, 3 SM Silver, VM, EM
Först i Sverige i proffsligan WSB (Worldseriesofboxing)

 
"Igor föreläste på ett nätverksmöte för sjukvårdspersonal som arbetar med patienter som har Multipel Skleros, en kronisk neurologisk sjukdom. Ämnet var Mindfulness och krishantering och syftet med föreläsningen var att behållningen skulle gynna både deltagarna på föreläsningen men även patienterna som ofta hamnar i kris efter ett besked om denna diagnos.
Igor gav många goda exempel och handfasta tips som man kan tänka på i vardagen och bland annat om mental inställning, andning, medvetennärvaro och acceptans.
Alla deltagarna utan undantag tyckte att det var en fantastisk föreläsning och jag kan varmt rekommendera den till andra.
Igor är dessutom mångkunnig och flexibel så man kan förklara behovet och så skräddarsyr han ihop en föreläsning som passar."
Susanne Ferbus, Novartis Sverige AB
 
"Under 12 veckor har vi haft handledning av Igor i mentala träningens grunder och basplatåer.
Simmarna har följt träningsprogrammets olika steg, och en gång i veckan har vi träffats över skype för gemensam reflektion och vidareutveckling av programmet.
Det har varit en unik möjlighet för individanpassad utveckling i de mentala barriärer som en idrottare stöter på. Vi coacher har tillsammans med simmarna tränat och tillsammans med Igor handlett ungdomarna.
Tillsammans har varit ledordet i den individuella träningen.
Detta har givit varje individ en unik plattform att stå på, i sitt idrottande, i sitt skolarbete, i sociala sammanhang och genom kriser som tillhör vardagen.
Vi kan varmt rekommendera varje idrottsförening och varje idrottande ungdom att träna mentalträning.
För ÅSS har det inneburit ett nytt sätt att förhålla sig till sina prestationer, sina förluster och sina hinder.
Nu går vi mot nya mål, mycket väl rustade för de utmaningar framtiden har att ge ÅSS."
Christina Häggblad, Huvudtränare och verksamhetsansvarig, Åkersberga Simsällskap
 

"Vårt hälsotema under 2016 har handlat hur man hittar balans mellan belastning och återhämtning i livet. Vi har erbjudit våra medarbetare flera aktiviteter däribland en föreläsning med Igor.
Igors föreläsning landade helt rätt. Han har en fantastisk förmåga att anpassa innehållet efter de frågeställningar som uppstår. Han är en mycket inspirerande och kunnig föreläsare som lockar till både frågor, skratt och fortsatta funderingar.
Igor har fått väldigt mycket positiv feedback från våra medarbetare och jag hoppas kunna engagera honom hos oss igen."
Anna Wohlfahrt Staaf, leg sjukgymnast och hälsorådgivare, Tetra Pak Group

"Igor är en lättsam person som inger förtroende på ett seriöst sätt. Det är svårt att inte tycka om honom samtidigt som han är envis och ger sig inte förrän man har förstått vad han menar. Jag har lärt mig att förlora i tanken och att det är ok att få göra misstag. I praktiken innebär det att jag har tränat på att släppa negativa impulser efter en match och ta med mig det som jag kan förändra samt det som jag har gjort bra. I pressade situationer kan jag numera slappna av samtidigt som jag har mycket bättre fokus här och nu. Istället för att se nervositet som något neg ser jag det som en tillgång där adrenalinet hjälper mig att höja min prestation.
Jag har mer tålamod med mig själv och ger mig mer tid till att lyckas.
Jag kan varmt rekommendera Igor för hans engagemang och hans sätt att jobba på."
Pierre Engvall, Hockeyproffs, HV71, Draftad av Toronto Maple Leafs 2014
 
"Meritmind är ledande konsultbolag inom ekonomiområdet. Vi som medarbetare har alltid krav på oss att topprestera oavsett vår egna motivation och oavsett hur vår omgivning ter sig. Baserat på våra frågeställningar höll Igor en interaktiv föreläsning som gav oss användbar insikt kring skeenden och val samt konkreta verktyg att använda i vår vardag som yrkesarbetande och som privatpersoner. Fantastiskt väl spenderade timmar! Eller som en kollega utryckte det: ”Det var länge sedan jag var 100 % närvarande under drygt två timmar i sträck!"
Håkan Ossmyr, Regionchef Syd, Meritmind
 
"Jag har haft förmånen att få jobba med Igor i snart fyra år. Jag kontaktade honom för att få hjälp med att bli en vassare fighter. För att lära mig hantera tuffa och pressade situationer i ringen, och inte minst – att lära mig hantera mig själv i dessa lägen.
Igor står för en mycket stor del av mina resultat och min utveckling. Hans stöd och de verktyg han försett mig med har inte bara gjort mig till en tuffare och smartare fighter, utan lika många gånger hjälpt mig utanför ringen och i vardagslivet. Jag har gjort en inre resa jag är väldigt tacksam och stolt över. Igor är professionell, pålitlig och fick mitt fulla förtroende från vårt allra första samtal. Det finns få personer jag litar på mer eller värderar högre"
Madeleine Vall, Fighter (1 SM-brons, 2 SM-silver, 4 SM-guld, 2 NM-guld, EM-silver, 2 EM-guld och 2 VM-brons)
 
"Igor gav oss ett bredare perspektiv samt enkla och lekfulla verktyg att nå framgång och förstå störningar som hindrar oss att nå våra mål. Utvärderingen av Igors föreläsning gav toppbetyg – samtliga 5 av 5. Han var mycket uppskattad och deltagarna upplevde att de fick praktiska verktyg.
Igor gav oss ett bredare perspektiv samt enkla och lekfulla verktyg att nå framgång och förstå störningar som hindrar oss att nå våra mål."
Annika Stävenborg Vennberg, Verksamhetschef, Balans Behandling
 
"När jag kontaktade Igor, så hade min professionella värld skakats om en hel del. Min motivation var körd i botten. Det jag hade slitit för så länge var på sätt och vis rubbat och det fanns inget jag kunde göra åt det. Det gick ett tag innan jag insåg att jag inte hade verktygen själv för att förändra situationen. Jag har alltid varit en person som kört i 110 och inget har fått stoppa mig. Men helt plötsligt fanns det inte där längre. Det kändes bara omotiverat att göra det jag alltid har älskat. Redan efter mitt första samtal med Igor, så öppnade han upp en ny värld för mig. Han lokaliserade problemen väldigt snabbt och fick mig snabbt på rätt bana igen. Därefter har vi jobbat kontinuerligt med mindfullness och annan mental träning. Jag kände hela tiden att denna typen av träning skulle ha en enorm inverkan i mitt professionella arbetsliv. Och det har det haft också. Men det har om möjligt även haft en stor påverkan i mitt privatliv utanför jobb och prestation. Nu ger jag 100% både på och utanför planen."
Jesper Westerberg, Fotbollsspelare Halmstad BK
 
"Vi ville ge oss själva och våra kunder lite ny kraft och energi i vardagen. Därför bjöd vi in Igor Ardoris till byrån för prata om kommunikation och stresshantering en kväll.
Många vet att mental träning kan hjälpa till att hantera stress men få vet hur man tränar mentalt. Det fick vi prova på tillsammans med Igor. Han gav oss också grunderna i att samarbeta under stress.
Igor är väldigt nära och närvarande som föreläsare och övningsledare. Alla borde få några timmar med honom då och då."
Åsa Lempert och Hege Kristin Nyman, Giv Akt
 
"Vi har snart arbetat med Igor sedan ett år tillbaka och jag måste si att jag er veldigt imponerad av Igor sin kunnskap och hans engagemang. Igor har en otrolig førmåga att gøra saker och ting enkelt før alla att førstå. Han er veldigt fokuserad och gott førberedd infør varje møte. Han har en otroligt god følelse før mennesker hur de fungerar och vad de behøver. Igor har en ærlig approach då det gæller att arbeta med och hjelpe mennesker. Det som jag tycker mest om hos honom er hans uppriktighet i varje situation. Det han sier står han också før, och dette finner man i dagens samhælle veldigt lite av. Jag kan bara varmt rekommendera honom vidare som coach och mental trener. Jag hoppas att vårt samarbete kan fortsette under lengre tid"
Mats Fergusson, Sportchef Stavanger Tennisklubb
 
"Igor har skapat ett fantastiskt och utvecklande klimat där han på ett utmärkt sätt lotsat våra studenter i ovisshetens gränsland, i gråzonernas förlovade gränder och gett studenterna möjlighet att sätta ord på sina rädslor och förhoppningar. Vi är nu otroligt glada för att vårt samarbete nu tar ett vidare steg och i en form där vi genom Igors kompetenser och färdigheter kan utveckla både oss själva, våra studenter och vår verksamhet ytterligare."
Lunds Universitet (Musikhögskolan i Malmö)
 
"Jag har nu tränat i sex månader med Igor och mina resultat i träningen har ökat dramatiskt. Mentalträning har alltid varit något jag har velat jobba med men har inte hittat något som passar mig.
Det är först nu jag verkligen ser skillnaden och jag tror starkt på daglig träning precis som i golf. Det går inte bara prata sig till mental styrka utan det är något vi måste jobba på i det dagliga livet. Och den mentala träningen med Igor har inte bara hjälpt mig enormt mycket på golfbanan utan även i mina dagliga möten och äventyr."
Madeleine Ziegert, Golfproffs
 
"Igor Ardoris var mycket mån om att få till ett bra möte innan uppdraget. Han ville förstå vad vi önskade åstadkomma, det var skönt med tanke på att det var första gången jag planerade en konferens i denna omfattning. Vi ville få till en röd tråd genom de båda dagarna och det var han mycket lyhörd för
 
Han kom i god tid till konferensen och han lyssna på en av våra interna föreläsare som var innan honom. Igor lyckades ändra lite i sin powerpoint precis innan sin föreläsning för att knyta an till det vi just lyssnat till och koppla det till den interna föreläsaren innan. Det var proffsigt!
 
”Igor talade om mental träning och personligt ansvar men på en mycket mer avancerad nivå än övriga föreläsare. De bland deltagarna som själva arbetat mycket med dessa frågor uppskattade Igors föreläsning extra mycket då det gav fler dimensioner och djup till ämnet
 
 
Roligt att Igor också bjöd på sig själv , sjöng refrängen så bra på sin presentationslåt när han äntrade scenen och hade så bra kroppsspråk och glimten i ögat. Det var inte gapflabb hela tiden men mycket roande då han också skruvade om nycklar i var och en kring det personliga ansvaret"
Marie Christie Lindström, Nordea Privat Banking
"Jag uppskattar direktheten och metodiken hos Igor. Den är bestämd men samtidigt dynamisk. Lätt(are) att ta till och
 
att tillämpa. Den breddar, ger perspektiv och öppnar till utveckling på fler plan än vad jag kunde tro på förhand. Utan att förbise nuet eller tappa fokus från målet du har framför dig. I buren eller utanför.
 
Den här resan har bara börjat. Jag är glad och tacksam över att ha med mig Igor på den."
Nico Musoke, UFC Fighter
"Utbildningsansvarig och elever vill framföra sin uppskattning för genomförd
utbildning i ’Mental tuffhetsträning’ till Igor Ardoris.
Utbildningens innehåll i kombination med Igor Ardoris personlighet och metodik gav oss nya insikter och förutsättningar att utveckla vår verksamhet för framtiden". TACK!
Insp Peter Fredriksson, Kompentensutvecklare (Polismyndigheten i skåne)
 
"Sedan jag började träna mental träning för Igor så har jag har kunnat upptäcka många positiva sidor hos mig själv som jag inte har vetat om tidigare. För mig som är väldigt målinriktad så har det varit avgörande för min framtid att jag träffade Igor, då han genom mental träning fick mig att kunna inse att vägen till målet är minst lika viktig som målet själv. Med hjälp av Igor har jag fått tillbaka glädjen i simningen."
Ida Marko-Varga, Landslagssimmerska (OS i Aten, Beijng och London)
 
"suppose we all would like to become the best that we can possibly be….
Igor just happened to have a well developed talent to reach you, and he just might have a few suggestions or tips on how to develop yourself. At the end of the day, we were exhausted by being exposed to our egos, but Igor looked like he could go on forever. He kept our attention with his ernergic way of elaborating on personal issues in an understandable manner, and by pinpointing his theory by good examples and his own experience. The feedback from the team is without exception -extraordinary. Prepared and ready to adapt to the audience I would say, is Igor’s trademark. He is willing to listen, he is able to understand, and he is willing to share of his experience to help you reach your goals. I feel lucky to have met Igor, even only as a team member. I am so grateful that he put all my doubts to shame, and made the MOTIVATION DAY everything but a cliché. I would recommend everyone who thinks he might have the possibility or need to improve his ways, and have the change, to expose himself to Igor. Now I know…you won’t regret it."
Hanne Skaara Salvesen, Statoil
 
"Igor har en sällsynt pedagogisk förmåga i att förmedla, hur vi som fysiska individer kan träna oss i att undvika stress, som annars lätt tar över och styr oss i negativ riktning. Den struktur som Igor använder sig i utbildningssituationen är att han varvar teori och praktiska övningar.
För ambulanspersonalens professionella utveckling ser jag Igors koncept som en betydelsefull del i det systematiska arbetsmiljöarbetet ur ett förebyggande perspektiv. Igor Ardoris blev mycket uppskattad av vår ambulanspersonal på det sätt han förmedlade ämnet stresshantering.
Jag kan därför varmt rekommendera Igor Ardoris i ämnet stresshantering för ambulanspersonal.
Mina bästa rekommendationer!"
Åke Centervärn, Verksamhetschef Ambulanssjukvården Dalarna