Presentation av Eva Brittain-Long Berlander

 

 

Om Eva Brittain-Long Berlander

 

Eva arbetar med par, grupper och enskilda individer. Hon är mycket populär, varm och kunnig terapeut och föreläsare som med sin totala närvaro och gedigna kunskap skapar trygghet, hopp, skratt och medvetenhet hos sina deltagare.

Eva har ett brinnande intresse för forskningen om mänskliga relationer och den mänskliga hjärnan och uppdaterar hela tiden sina kunskaper inom detta ämne.

Hennes självklarhet i arbetet kommer av att hon lever som hon lär tillsammans med sina närmsta och hon delar frikostigt med sig av sina erfarenheter och tillkortakommanden!

Under flera år har Eva regelbundet hållit kurser och seminarier för par, grupper och enskilda från hela vårt avlånga land(även utomlands). Dessa håller hon oftast tillsammans med sin man Sven Berlander.

Tillsammans inspirerar de till nytänkande och skapar en speciell atmosfär av entusiasm, skratt och allvar. Eva tar också emot par och individer för egna sessioner.

Hon lär oss att genom neurovetenskapen och biologin förstå hur våra hjärnor fungerar och att de är gjorda för kontakt; att vi behöver varandra och att vi är helt beroende av att bli hörda, förstådda och sedda. Vi upplever varandra fysiologiskt såväl som psykologiskt vilket är viktigt att förstå när vi kommunicerar.

Trots detta så pratar vi ofta utan att veta om där finns en mottagare eller inte. Eller som Eva säger: vi hoppar runt i våra ”Armanikostymer” av försvar, i en dans där ingen lyssnar. Vi fokuserar för mycket på det verbala och glömmer lätt kroppens signaler och dess emotionella visdom. Vi gör detta både på jobbet, i skolan,i terapirummet och hemma i det egna köket.

Eva vill locka oss till att ropa HURRA för våra konflikter och se svårigheterna som möjligheter!
Hon lär ut konsten att bygga en liten ”bro” mellan våra hjärnor och förklarar hur det fungerar med hjälp av neurovetenskapen och sina gedigna kunskaper i Imago relationsterapi och mental träning.

Hon guidar oss genom våra interpersonella möten och skapar en möjlighet för ett JAG att möta ett DU. Med andra ord: hon lär oss att lyssna, bli hörda och skapa kärleksfulla relationer. Kunskap, vänlighet, nyfikenhet och medveten närvaro är nycklarna i hennes framgångsrika arbete.

Eva har också en mycket uppskattad relationspodd, klicka gärna på länken nedan för att komma till podden:
https://www.acast.com/evasrelationspodd

 


 

 

Intresserad av föreläsning? Kontakta oss:

Tel. 08-650 72 60
info@buenavida.se


För att se vilka böcker av Eva Brittain-Long Berlander som vi kan erbjuda er klicka här.